Ben jij je bewust van jouw verborgen inbox op Facebook?

Facebook blogWat voor pagina je op dit moment ook hebt op Facebook het is erg belangrijk te weten dat er een verborgen inbox aanwezig is waar ook berichten in worden geplaatst! Deze berichten zie je namelijk alleen als je op de verborgen inbox klikt en hier krijg je geen melding van zoals je gewend bent bij andere berichten.
No more chaos legt je uit waar je deze inbox kunt vinden en waarom deze bestaat.

Verborgen inbox?
Je zult denken hoe zit dit nou eigenlijk, ik heb toch maar één postvak oftewel inbox op Facebook? Het antwoord is helaas ; nee. Elke gebruiker op Facebook heeft zowel een normale inbox genaamd Postvak in, maar daarnaast ook nog een verborgen inbox! Je ontvangt van deze berichten ook geen melding met als gevolg dat je hierdoor misschien wel hele belangrijk berichten of uitnodigingen mist!

Waar?
Op het moment dat je in Facebook op “berichten” of “Postvak in” klikt, zodat je deze op volledig scherm in beeld krijgt, zie je naast de titel Postvak het woord “overige” staan. Zodra je op “overige” klikt komt er een geheel nieuwe inbox tevoorschijn. Je kunt hier berichten van jaren geleden in terug vinden waarvan je nooit een melding hebt ontvangen.

Hoe komen die berichten daar?
In de inbox “overige” worden berichten geplaatst die afkomstig zijn van mensen die niet in jouw vriendenlijst voorkomen. Dit doet Facebook om te zorgen dat je niet constant wordt lastig gevallen door berichten van vreemden. Het kan dus best dat jouw inbox “overige” nog leeg is, simpel door het feit dat je nog geen berichten hebt ontvangen van “niet vrienden”.

Controleren
Ondanks dat je misschien nu nog geen bericht hebt staan in je inbox “overige” is het toch belangrijk om als bedrijf geregeld deze inbox te controleren op berichten. Stel je voor dat een potentiële klant of opdrachtgever je een bericht stuurt en je dit bericht nooit leest! Om dat te voorkomen raden wij onze klanten altijd aan om zowel de inbox “Postvak in” als de inbox “overige” goed in de gaten te houden, want we willen natuurlijk geen belangrijke berichten mislopen!