De waarde van Skype in een onderneming

De waarde van Skype in een ondernemingTijd is geld, dat weet iedere ondernemer, maar waarom zijn we vaak dan zo ouderwets aan het afspreken op locaties waar we eigenlijk niets te zoeken hebben? Skype is een middel om dit te voorkomen. Je blijft op je eigen locatie en hebt toch het gevoel dat je aan tafel zit met je client of opdrachtgever. No more chaos legt je graag uit hoe Skype werkt en wat de waarde is van Skype binnen een onderneming.


Hoe werkt het?

Skype is een programma welke je gratis kunt downloaden op het internet. Zodra je deze gedownload hebt kun je een account aanmaken, denk hierbij goed na over de naam die je invult als gebruikersnaam. Dit wordt namelijk de naam waarmee andere gebruikers je kunnen vinden. Vervolgens kun je jouw gegevens invullen in het “profiel”, dit zijn gegevens die je op elk moment kunt aanpassen. Vanaf nu kun je aan de slag, je kunt door gebruik van internet mensen bellen, video gesprekken houden, chatten en nog veel meer!

Wat heb je nodig om te kunnen Skypen?
Om echt aan de slag te kunnen heb je dus een computer met een internet verbinding nodig, dit mag uiteraard ook een Wifi verbinding zijn. Verder heb je een ingebouwde microfoon nodig of een headset zodat je mensen kunt gaan bellen. Mocht je video gesprekken willen houden dan heb je natuurlijk ook een ingebouwde camera nodig in je computer of kun je gebruik maken van een webcam.

Wat is het voordeel van Skype?
Met Skype kun je ook een “tegoed” toevoegen waarmee je voordelig kunt bellen naar binnen en buitenland. Daarnaast kunnen mensen jou ook telefonisch bereiken op Skype. Voor dit tegoed moet je helaas wel betalen, maar zodra je mensen kent die ook een Skype account hebben kun je gratis met hen in contact komen! Dit kan doordat er hier gebruik wordt gemaakt van het internet of Wifi. Hiervoor worden dus geen kosten in rekening gebracht.

Wat is de waarde van Skype in een onderneming?
In drukke periodes zoals bijvoorbeeld nu met de kerst in aantocht, hebben ondernemers, opdrachtgevers en cliënten vaak te weinig tijd en te veel afspraken. Doordat zij voor elke afspraak naar een andere locatie moeten gaan reizen ontstaat er nog meer tijdverlies waardoor niet elke afspraak haalbaar is.
Door het gebruik van Skype kan elke partij op zijn locatie blijven en toch de zaken bespreken die wenselijk zijn. Beide partijen hoeven hiervoor dus niet te reizen en dit scheelt een hoop tijd en gedoe. Niet meer in de file staan, geen vertragingen door treinen die niet meer rijden dat wil toch iedereen?

Bellen en Chatten
Heb je geen camera, maar wil je toch gebruik maken van gratis gesprekken? Dit kan ook op Skype, je kunt personen gratis bellen of gemakkelijk met hen chatten als je even snel iets wilt mededelen. Bellen en chatten is dus erg handig binnen bedrijven met meerdere medewerkers. Onnodig heen en weer blijven lopen is niet meer nodig.

Video
No more chaos maakt vooral gebruik van video gesprekken. Met deze gesprekken is het namelijk net alsof je tegenover de persoon zit waarmee je in gesprek bent. De kwaliteit van het beeld en geluid is uitstekend. Ook is het mogelijk om tegelijkertijd bestanden te verzenden naar elkaar, die je direct kunt openen en bekijken.

Groepsgesprekken
Stel je hebt een belangrijke vergadering op de agenda staan, die niet door kan gaan vanwege weersoverlast. Niemand kan op kantoor komen, hoe pak je dit dan aan? Op Skype kun je ook gemakkelijk groepsgesprekken houden, dit kan zowel met camera als zonder. Op deze manier kan de vergadering toch doorgaan en heeft iedereen alle informatie die zij nodig hebben om bijvoorbeeld thuis verder te kunnen werken.

Skype is simpel, gratis en overal ter wereld te gebruiken. Dus indien nodig kies je voor een afspraak op een locatie, maar anders is Skype een geweldig alternatief om efficiënter en kostenbesparend je cliënten of collega’s te spreken. Daarom raadt No more chaos elke ondernemer aan om te starten met Skypen. Wij hebben al een account, jullie ook?