Welke stappen moet ik nemen voordat ik iDEAL kan gebruiken op mijn website?

No more chaos steps before implementing idealWanneer je iDEAL wilt gaan implementeren op je website zijn er veel zaken om over na te denken. Wat zijn de mogelijkheden van iDEAL? Hoe zorg ik dat iDEAL gaat werken op mijn website? Wat wil ik dat mijn klanten kunnen doen met iDEAL? No more chaos helpt je starten met een aantal stappen die je zult moeten uitvoeren voordat je iDEAL kunt gebruiken op je website.

Wat is iDEAL?

Als je een webshop of andere e-commerce website wilt starten zul je je moeten verdiepen in de betalingsmogelijkheden. In Nederland wordt er voornamelijk gebruik gemaakt van iDEAL. Dit is een online betalingssysteem wat het mogelijk maakt voor klanten om, direct vanaf hun rekening, geld over te maken naar het desbetreffende bedrijf. Maar wat houdt het nou allemaal in, wat heb je allemaal nodig om iDEAL te kunnen gebruiken op jouw website?

What’s next?

Aller eerst zul je een een contract moeten gaan afsluiten met één van de banken. Er zijn een groot aantal contracten beschikbaar, maak hierbij dus geen overhaaste beslissing en zoek van te voren goed uit wat voor een contract het beste aansluit bij de wensen van jouw bedrijf. Met sommige contracten betaal je namelijk een vast bedrag per maand, terwijl je bij andere contracten een bedrag betaald per transactie. Afhankelijk van de branche waarin jouw bedrijf zich bevindt zul je dus de juiste keuze moeten maken, anders loop je het risico om veel geld te verliezen aan hoge commissies!

Wat moet ik doen wanneer ik een contract heb aangevraagd bij de bank?

Oké je hebt nu een contract die aansluit bij de wensen van jouw bedrijf, maar wat nu? Nu zul je moeten gaan nadenken over wat je wilt dat jouw klanten zullen zien en doen voordat zij op de iDEAL betalingspagina terecht komen. Wil je gebruik gaan maken van een formulier wat je klanten zullen invullen voordat zij betalen of maak jij een producten pagina aan? Elke stap die jouw klanten zullen moeten gaan zetten moeten worden geïmplementeerd op de website, haast je dus niet met het implementeren van iDEAL zolang je niet precies weet wat je wilt.

Ik weet precies wat ik wil doen met iDEAL, wat nu?

Niet veel mensen hebben de tijd en/of kennis om iDEAL daadwerkelijk te implementeren op een website, daarvoor zou je dus een webdesigner of developer kunnen inhuren. Als jij zeker weet wat jouw pagina en iDEAL systeem zal moeten doen kun je namelijk een hoop geld besparen met een webdesigner. Waarom? Zelfs wanneer een webdesigner een standaard programma gebruikt om iDEAL te implementeren, zal dit een hoop tijd kosten. Wanneer je dus speciale wensen hebt die niet beschikbaar zijn in een standaard programma kun je dit het beste direct bij de webdesigner aangeven zodat hij of zij direct kan na denken over andere opties in plaats van achteraf, wat veel tijd en geld zal schelen.

Wat zal de webdesigner moeten doen voordat iDEAL op de website gebruikt kan worden?

Aller eerst zal de webdesigner alle gegevens en instellingen moeten invullen in de online bank omgeving. Wanneer deze gegevens zijn ingevuld zal hij het juiste programma moeten verkrijgen of maken voor jouw bedrijf om de bank details te implementeren. Zodra alle gegevens correct zijn ingevuld kan hij een test transactie doen om te kijken of alles naar behoren werkt. Nu zijn alle gegevens ingevuld en is de test transactie geslaagd, wat nu? Afhankelijk van jouw wensen zal hij nu bijvoorbeeld een formulier of lijst met producten gaan aanmaken. Daarna zal hij zorgen voor de stijl van de pagina, deze moet natuurlijk wel aansluiten bij de huisstijl van het bedrijf. Nu ben je eindelijk klaar om te starten met iDEAL, laten we de wereld veroveren!

Wij kunnen je helpen!

No more chaos heeft ontzettend veel ervaring met het implementeren van iDEAL op verschillende websites. Wij zorgen dat jij je kunt blijven focussen op andere prioriteiten en implementeren iDEAl zonder chaos. Mocht je dus denken aan het implementeren van iDEAL op jouw website wees dan niet bang om contact met ons op te nemen via ons contactformulier voor meer informatie.